Söndagmorgon, med en god portion icke-kariesfrämjande äggröra i magen.

Igår kom jag ut på en 45 minuters powerwalk, det var segt och kärvt att komma ut men till sist gick det...och som alltid kändes det riktigt gött efteråt. Det är svårare att hålla en bra kost när barnen är här (jag kör en lchf-variant, inte hardcore men ganska strikt) men tycker att det har gått skapligt den här helgen.
Igår roade jag mig med att läsa en gammal tandläkares observationer av olika folks tandhälsa (se länk från www.kostdoktorn.se) i början av 1900-talet. Han konstaterade (föga förvånande idag egentligen) att de som levde utan vitt mjöl och socker hade, trots total avsaknad av tandvårdsrutiner, starka friska tänder utan karies....medan de andra, ja not so good helt enkelt. Det som slår mig varje gång jag läser om de snabba kolhydraterna är att detta ju är så gammal kunskap, hur har vi kunnat gå så fel på vägen? Big buisness är nog ett av svaren.
Har fått tydligt bättre flås, hann längre på mina 45 minuter igår än jag gjorde på samma tid för några veckor sedan. Inga jättestora framsteg kanske, men framsteg likafullt.
/Hemliga löparen

En känsla av sommarlov

Gomorron gomorron,
Idag är min första semesterdag, och jag vaknade med en känsla som jag minns från min barndom - känslan av sommarlov, den oändliga ledigheten som breder ut sig framför mig fylld av äventyr och lättja. Känslan sitter i, nu två timmar senare när jag hunnit med såväl thé och morgontidningen som en intervall-sväng i skogen (4 min promenad+2 min jogg X 4...o sen en kvarts promenad på slutet när jag inte orkade jogga mera). Sitter nu med en kopp kaffe och äggröra, solen strålar, sambon fixar med disken (tackar tackar) och snart ska vi ge oss ut på semesterns första äventyr.
Smultron på strån, baddräkt (bikini nästa år:) på, glada barn och skönlitteratur.
Jag gratulerar mig själv till detta välförtjänta sommarlov!
/Hemliga loparen (med träningsvärk i rumpa och vader från i förrgår....och värre lär det bli efter idag)

Utgång, ett ord som ändrat betydelse

Utgång version 1999-2007 = ord som innebar att jag gick ut och dansade med mina kompisar, flörtade vilt och ägde dansgolvet.
Utgång version 2011 = ropar puss till sambon och ger mig ut i skogen, utrustad med gympaskor och springkläder.
45 minuters powerwalk idag, det var riktigt segt att komma ut men den sköna känslan infann sig snabbt och nu efteråt är jag så nöjd med mig själv.
Väger in på 77 kg, har inte sprungit en hel kilometer sedan gymnasiet...men snart så!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0